Blog

INTEGRARE PRIN SPORT

Proiectul „Integrare Educațională și socială sustenabilă prin activități sportive” este implementat de către UNEFS în parteneriat cu NSSS (Norwegian School of Sport Sciences) având o durată de 4 ani – 2019-2023. 
 
Bugetul proiectului este 4.450.000 EURO.
foto

Evenimentul de lansare a avut loc pe 9 septembrie 2019, în Sala de Marmură din incinta Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București.

  • integrare prin sport

         Proiectul are ca și obiectiv principal creșterea incluziunii educaționale pentru un număr de 2.600 de copii aflați în risc de excluziune socială, printr-o abordare integrată bazată pe activități sportive.

         Prin activitățile derulate proiectul își propune să diminueze fenomenul de părăsire timpurie a școlii, atât prin creșterea gradului de participare la procesul educațional cât și prin creșterea nivelului de transfer între ciclurile de învățământ – clasa a VIII-a spre a IX-a.

Proiectul se derulează la nivel național, în cele 8 regiuni de dezvoltare, în 32 de școli din 24 de județe. Pe lângă activitățile de sprijinire a copiilor, proiectul vizează și expunerea unui număr de 760 de experți educaționali și a unui număr de 800 părinți la instrumente specifice de lucru cu categoriile vulnerabile de copii, asigurând astfel o susținere integrată a acestora.

 

INTERVIURI: prof.univ.dr. UNEFS Gabriel Ghițescu și prof.univ.dr. Florin Pelin, Rector UNEFS

Susţine şi promovează ! Distribuie prietenilor !

Ne interesează poveştile, întrebările şi opiniile voastre. Puteți să ne scrieți la adresa de e-mail : contact@cvmedia.ro.  Dacă vă place conceptul Complex Vision Media, vă invităm să vă abonați gratuit la canalul de YouTube, sau să urmăriți pagina de Facebook.

Copilul nu trebuie forțat să câștige o medalie !

IMG_8401

Ce trebuie să urmărească un spectator atunci când privește o competiție sportivă ?

„Atunci când ne uităm la televizor sau mergem pe un teren, ar trebui să ne uităm la valențele pozitive și la cele formative ale sportului.  Să vedem cât și cum luptă un sportiv pe teren, cum gestioneză succesul sau  înfrângerea. ” Decan FEFS prof.univ.dr. Alina Moanță

Mulți antrenori condamnă atitudinea părinților care își forțează copiii să practice un sport sau să câștige cu orice preț o medalie. Performanța trebuie impusă ?

„Părintele ar trebui să își lase copilul să se manifeste singur în alegerea sportului preferat.  Dacă forțăm copilul  să câștige o medalie, să fie cel mai bun, poate mai târziu nu va mai putea face față unor decepții ale vieții, unor lucruri care se întâmplă inerent. Un copil trebuie să învețe să și piardă, să respecte adversarul, antrenorul sau arbitrii. ” ” Decan FEFS prof.univ.dr. Alina Moanță

IMG_60035
IMG_9585

„În acest moment, foarte mulți copii doresc să practice un sport pentru a câștiga. Eu consider că un lucru pozitiv al practicării unui sport poate să fie și acela de a învăța să pierzi, să îți formezi caracterul pentru a câștiga în viitor, dar nu doar atunci când ai devenit cel mai bun. Să nu îți dorești victoria cu orice preț sau sacrificiu. Decan FEFS prof.univ.dr Alina Moanță

www.cvmedia.ro te invită să urmărești un video reportaj exclusiv cu Decanul FEFS, prof.univ.dr. Alina Daniela Moanță.

                                                     Reportaj realizat de Lavinia Pavel

Susţine şi promovează ! Distribuie prietenilor !

Ne interesează poveştile, întrebările şi opiniile voastre. Puteți să ne scrieți la adresa de e-mail : contact@cvmedia.ro.  Dacă vă place conceptul Complex Vision Media, vă invităm să vă abonați gratuit la canalul de YouTube, sau să urmăriți pagina de Facebook.

LA MULȚI ANI, PAULA IVAN !

  • IMG_4918

Fosta atletă are în palmares două medalii cucerite la Jocurile Olimpice, ediția 1988 – aur în proba de 1500m și argint  la cea de 3000m.

  • IMG_5036

  • IMG_5042

Paula Ivan s-a născut la data de 20 iulie 1963 în comuna Herăști, județul Giurgiu. În școala gimnazială a descoperit pasiunea pentru atletism, fiind îndrumată și pregătită de profesorul de educație fizică și sport Valentin Zamfirescu. Pe plan național, Paula Ivan a cucerit numeroase titluri de campioană, fiind legitimată la Clubul Sportiv Olimpia din București.

IMG_5030
IMG_5061
IMG_5040

  • IMG_5081

Pentru fosta atletă, anul 1988 rămâne unul de referință. A devenit campioană balcanică în probele de 800, și 1500m. În octombrie 1988, Paula Ivan obținea medalia de argint în proba de 3000m la Jocurile Olimpice de la Seul. Această performanță a motivat-o să lupte mai puternic în următoarea zi de concurs. Cu o strategie bine pusă la punct de antrenorul Ion Puică, Paula Ivan a devenit campioană olimpică în proba de 1500m, stabilind și un record olimpic ce nu a fost doborât de 31 de ani.

  • IMG_5092

În anul 1988 Paula Ivan a fost desemnată cea mai bună atletă, atât pe plan european, cât și mondial. Și-a păstrat acest statut și în anul 1989. Românca a stabilit un nou record mondial în proba de 1 milă și a devenit campioană europeană de sală în proba de 1500m.

  • paula ivan

Paula Ivan s-a retras din activitatea sportivă în anul 1990, devenind mămică.

  • IMG_5087

  • IMG_5151

  • IMG_5090

În numele tuturor românilor, CV Media mulțumește Paulei Ivan pentru toate distincțiile și medaliile cucerite. La mulți ani !

 Reportaj realizat de Lavinia Pavel

Susţine şi promovează ! Distribuie prietenilor !