Alicia Gogârlă: ”Îmi doresc să cuceresc Liga Campionilor ! Câteva trofee vor fi și pentru mami. Nu voi uita că ea a fost campioană mondială cu România. Acolo vreau să ajung și eu”

Numele de Gogârlă este unul foarte cunoscut pasionaţilor de handbal. Simona Gogârlă a fost golgeter al Campionatului European din anul 2000. A jucat câteva finale de Liga Campionilor, dar nu a reușit să obţină mult doritul trofeu. Are, însă, în palmares, titlul de campioană mondială cu naționala de tineret a României, cucerit la Aracaju, în Brazilia, în 1995. 

Pentru fiica sa, Alicia, handbalul a început încă din primii ani de viaţă.  A debutat alături de antrenoarea Maria Ciulei, care a descoperit numeroase talente, le-a îndrumat, le-a crescut şi le-a transformat în superstaruri. Chiar şi după ce familia s-a mutat la București, Alicia făcea antrenamente în Râmnicu Vâlcea. Tânăra sportivă a refuzat să se pregătească sub comanda altcuiva. 

Foto: arhivă personală

  • WhatsApp Image 2019-02-23 at 17.14.01

ALICIA GOGÂRLĂ

DATA NAȘTERII: 17 ianuarie 2003

LOCUL NAȘTERII: Râmnicu Vâlcea

POST: inter dreapta

ÎNĂLȚIME: 1.83 m

GREUTATE: 76 kg

CLUB: Transilvania Brașov

”Nu a obligat-o cineva să practice handbal. A fost alegerea ei. I-a plăcut. Observând câtă ambiție are, am zis că ar fi păcat să nu facă performanță”, spune fosta internațională Simona Gogârlă, în prezent, antrenoare la Transilvania Brașov, club la care evoluează și Alicia.

  • WhatsApp Image 2019-02-23 at 17.13.58 (1)

  • WhatsApp Image 2019-02-23 at 17.13.58

Foto: arhivă personală

  • WhatsApp Image 2019-02-23 at 17.13.57

Alicia a reușit să joace în aceeași echipă cu mama sa, un vis de când era copilă. E drept, nu în meciuri cu miză, însă, a fost încântată.

Știe că postul pe care joacă, inter dreapta, cel destinat unei stângace, este unul de mare responsabilitate. ”Sunt unicat. Sunt singura stângace din familie”, se mândreşte Alicia.

 Alicia a primit deja oferte pentru a evolua sub culorile altei țări. Nici nu a vrut să audă! ”Joc doar pentru România! Aici sunt oameni muncitori, care își văd de treabă și care merită rezultate extraordinare”, a declarat adolescenta de  ani 16 ani.

De la 8 ani, de când  practică oficial handbal, are în vitrina cu tofee o medalie de aur, una de argint și una de bronz la nivel de junioare. A fost desemnată de două ori cea mai bună marcatoare şi este considerată o jucătoare completă. ”Îmi doresc să cuceresc Liga Campionilor ! Câteva trofee vor fi și pentru mami. Nu voi uita că ea a fost campioană mondială cu România. Acolo vreau să ajung și eu”, punctează Alicia.

  • WhatsApp Image 2019-02-23 at 17.13.57 (1)
WhatsApp Image 2019-02-23 at 17.14.06

Dacă în viața de zi cu zi folosește mai des mâna stângă, în handbal e ambidextră. ”Dacă cineva doreşte să îi ofer un autograf scris cu mâna dreaptă, mă voi strădui. Fanii sunt importanți. Pentru ei jucăm”,  a mărturisit Alicia Gogârlă.

Redactor: George Pârvan 

Susţine şi promovează sportul românesc !

Categories Fără categorie