Beatrice Popescu, jucătoare de polo pe apă şi studentă în Statele Unite ale Americii

53423778_329110504619219_2159177400837996544_n
beatrice salem
54194688_2459174434139900_317698438827343872_n

       

      Bun găsit, Beatrice Popescu ! Mă bucur că ai acceptat invitaţia de vorbi despre experienţa americană, dar şi pasiunea pentru polo pe apă. Proiectul www.cvmedia.ro se adresează în primul rând tinerilor care se străduiesc să își consolideze o carieră în sport. Mi-ar plăcea să ne povesteşti despre parcursul tău în sport şi să punctezi momentele pe care le consideri tu importante.

      Bine v-am găsit! Parcursul meu în sport a fost cu suișuri și coborâșuri însă, într-un final, totul a meritat.

Mi-a plăcut acest sport din prima clipă. Adrenalina, competiţia, jocul de echipă m-au atras şi de aceea am perseverat.

 Din anul 2008 şi până în prezent, parsursul meu sportiv a avut 3 etape majore. Au fost momente care m-au călit, m-au determinat să fiu mai puternică şi m-au ambiţionat să joc în continuare.

  • 53361287_1122382824601052_2639185230761558016_n

·       Cum a fost despărţirea de România şi ce lume ai descoperit în SUA ? Cum este o săptămână obişnuită din noua ta viaţă?

     Despărţirea de România a fost una grea, emoţionantă. Am fost copleşită de dorul de familie, prieteni, coechipierele şi staff-ul tehnic  de la Dinamo Bucureşti, un colectiv pe care îl consider a doua familie.

În America am găsit un mediu total diferit de cel în care am crescut.  De la mâncare şi sistemul de învăţământ, la jocul de polo. Plecarea mea în SUA reprezintă, categoric, un nou început. Jocul de polo este total opus celui din Europa, deoarece se aplica regulamentul NCAA (National Collegiate Athletic Association).

O săptămână obişnuită din noua mea viaţă este comprimată, dinamică – 20 de ore de antrenament, cursuri şi seminarii, studiul pentru examenele săptămânale şi meciurile de polo pe apă, care se desfăşoară de vineri până duminică.

Aici, în SUA, sunt apelată “românca” şi sunt mândră că am făcut o impresie bună. Voi continua să demonstrez tuturor că românii nu trebuie subestimaţi !

Cât despre şcoală, pot spune că am aproape 10 pe linie şi sunt pe lista Decanului Facultăţii pentru rezultate remarcabile la învăţătură. Este dificil să obţii note bune la şcoală şi totodată să ai peformanţe în sport. Doresc să demonstrez că se poate excela în ambele cazuri. 

 Când vine vorba despre România…nu țara este vinovată pentru lucrurile nedrepte care se petrec zi de zi, ci oamenii care sunt la putere! Consider că cei care au puterea, nu sunt capabili să ne ofere nouă, românilor,  condiţii mai bune,  scurtându-ne aripile si înjumătățindu-ne şansele. Am simţit pe propria piele !  Însă, am avut marele noroc cu oameni extraordinari care mi-au fost alături şi care m-au ajutat să “îmi iau zborul” în lume. Le sunt profund recunoscătoare şi le mulţumesc din suflet !

  • 54194688_2459174434139900_317698438827343872_n

·       La ce echipă evoluezi în prezent , cum te înţelegi cu fetele din echipa ta ? În ce campionat şi pe ce post joci ?

      În prezent, joc pentru echipa Universităţii Salem, pe postul de centru principal. Disputăm meciuri oficiale cu echipe din aceeaşi divizie, iar obiectivul este calificarea la Campionatul National al Diviziei a 2-a. Echipa din cadrul Universităţii Salem este nouă, având aproape toate jucătoarele în primul an de facultate şi care provin din diferite părţi ale globului. Afirm că este o atmosferă plăcută, comunicăm bine, dovada fiind meciurile câştigate. Antrenorul echipei, Justin Kassab, are metode eficiente de pregătire şi lui îi datorăm succesul. Ne sprijină şi ne oferă îndrumarea necesară pentru a reuşi în această nouă experienţă sportivă.

·       Care este obiectivul tău conectat sportului ? Doreşti să antrenezi sau plănuieşti să te dezvolţi şi în alt domeniu ?

 Mi-ar placea să fiu antrenor secund la o echipa de polo pe apă, să împărtăşesc din experienţa mea, însă, ceea ce vreau să fac în viaţă are legatură cu domeniul investigaţiilor criminalistice. Profilul pe care l-am ales este Criminal Justice şi studiez Crime Scene Investigation la Salem University din West Virginia, U.S.

·        Cu toţii avem nevoie de motivaţie, inspiraţie şi modele. Doreşti să ne împărtăşeşti o lecţie de viaţă ?

Am trecut şi trec prin multe. Viaţa este plină de surprize, însă, dacă eşti sincer cu tine si nu renunţi la luptă, la un moment dat, munca ta va fi apreciată. Nu voi uita de unde am plecat şi voi rămâne recunoscătoare persoanelor care mi-au oferit încredere şi care au investit timp şi energie pentru ca eu să devin mai bună. Mulţumesc mult !

  Justin Kassab, antrenor Salem University din West Virginia, U.S: ” Beatrice este o sportivă importantă în programul nostru de tineret, dar şi o jucătoare-cheie, care ajută la dezvoltarea echipei de polo pe apă feminin.”

Susţine şi promovează ! Distribuie prietenilor !

Categories Fără categorie