INTEGRARE PRIN SPORT

Proiectul „Integrare Educațională și socială sustenabilă prin activități sportive” este implementat de către UNEFS în parteneriat cu NSSS (Norwegian School of Sport Sciences) având o durată de 4 ani – 2019-2023. 
 
Bugetul proiectului este 4.450.000 EURO.
foto

Evenimentul de lansare a avut loc pe 9 septembrie 2019, în Sala de Marmură din incinta Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București.

  • integrare prin sport

         Proiectul are ca și obiectiv principal creșterea incluziunii educaționale pentru un număr de 2.600 de copii aflați în risc de excluziune socială, printr-o abordare integrată bazată pe activități sportive.

         Prin activitățile derulate proiectul își propune să diminueze fenomenul de părăsire timpurie a școlii, atât prin creșterea gradului de participare la procesul educațional cât și prin creșterea nivelului de transfer între ciclurile de învățământ – clasa a VIII-a spre a IX-a.

Proiectul se derulează la nivel național, în cele 8 regiuni de dezvoltare, în 32 de școli din 24 de județe. Pe lângă activitățile de sprijinire a copiilor, proiectul vizează și expunerea unui număr de 760 de experți educaționali și a unui număr de 800 părinți la instrumente specifice de lucru cu categoriile vulnerabile de copii, asigurând astfel o susținere integrată a acestora.

 

INTERVIURI: prof.univ.dr. UNEFS Gabriel Ghițescu și prof.univ.dr. Florin Pelin, Rector UNEFS

Susţine şi promovează ! Distribuie prietenilor !

Ne interesează poveştile, întrebările şi opiniile voastre. Puteți să ne scrieți la adresa de e-mail : contact@cvmedia.ro.  Dacă vă place conceptul Complex Vision Media, vă invităm să vă abonați gratuit la canalul de YouTube, sau să urmăriți pagina de Facebook.

Categories Fără categorie