În jurul artelor marţiale practicate în România s-au lansat multe teorii, controverse şi chiar rivalităţi. Există numeroase federaţii, stiluri şi doctrine care să atragă noi practicanţi. Însă, obiectivul CV Media este de a găsi echilibrul şi partea pozitivă din tot ceea ce mai reprezintă sportul în ţara noastră. Nu milităm pentru iluzii, cancan sau celebra confuzie dintre sportul de masă şi cel de performanţă, ci căutăm răspunsuri care să reprezinte un conţinut cât mai corect pentru cei interesaţi de educaţie fizică şi sport.
În ultimii ani s-a insistat pe ideea că practicanţii de arte marţiale se întorc de la competiţiile internaţionale cu sute de medalii. Bravo şi felicitări ! Însă, care este problema ? CREDIBILITATEA !

„În artele marțiale ne confruntăm cu un fenomen nociv, mărturiseşte Răzvan Petre, Conf.Univ.Dr. la Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti. Există sute de campionate, de la care sportivii români se întorc cu zeci de medalii în firecare an. Credibilitatea nu mai există ! În realitate, este imposibil ca un copil care practică arte marțiale de un an, să devină brusc – campion mondial ! „
Aşadar, partea pozitivă este că în România sunt mulţi practicanţi de arte marţiale, însă, partea negativă este redată de goana după medalii într-un timp record, fără a se pune accentul pe o formare riguroasă a sportivului.
Trecutul şi prezentul ne oferă concluzia: în ultimii 30 de ani nu s-au înregistrat performanţe în rândul seniorilor. Iar artele marţiale nu reprezintă un caz izolat.

Din păcate, UNEFS Bucureşti lansează pe piaţă doar 5% din totalul specialiştilor în educaţie fizică şi sport. „S-au înfiinţat şcoli care oferă carnetul de instructor după două săptămâni. Ce poate să ofere un astfel de „antrenor” ? Iluzii ! ne-a răspuns mâhnit profesorul Răzvan Petre.
Invitat la „Rivalii Timpului”, profesorul Răzvan Petre a explicat în exclusivitate pentru www.cvmedia.ro, care sunt principalele carenţe ale sistemului în care se zbate sportul românesc. Click VIDEO
Susţine şi promovează ! Distribuie prietenilor !
Referinţe despre Răzvan Petre – Conferențiar Universitar Doctor Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport
Activitate didactică – Licenţă şi Master: cursuri teoretice de combat, arte marţiale, karate-do, lucrări practice: combat, autoapărare, arte marţiale, karate-do, judo, fitness, îndrumarea proiectelor de finalizare a studiilor (lucrări de licenţă), Profesor la grupele de studenţi şi masteranzi cu specializările: Combat – Arte Marţiale, KarateDo, Judo, Fitness – Îndrumător grad didactic I Participare conferinţe, simpozioane, sesiuni de comunicări ştiinţifice. Organizarea şi conducerea activităţii de pregătire şi îndrumare a echipelor reprezentative de Karatedo UNEFS.
Perfecţionare profesională continuă în domeniul Știința Sportului și Educației Fizice Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București; Certificate de perfecţionare profesională, cursuri şi seminarii – KARATE; Federația Română de COMBAT; Federaţia Română de Karate; Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor (C.N.F.P.A.); Liga Cluburilor de Karate-do Shotokan Fudokan (L.C.K.S.F.); Federaţii Naţionale şi Internaţionale de Karate și Arte Marțiale.
Competenţe organizaţionale/manageriale Leadership :
▪ 2014 – Prezent Preşedinte Federaţia Română de COMBAT
▪ 2015 – Prezent Membru oficial al FIEP (Federation Internationale D`Education Physique)
▪ 2015 Coorganizator Seminar tehnic de karate susținut de Luigi BUSA multiplu CAMPION EUROPEAN și MONDIAL EKF-WKF
▪ 2014 – Prezent Preşedinte Sindicatul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport
▪ 2014 – Prezent Membru Invitat în Senatul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport
▪ 2002 – Prezent Preşedinte Coordonarea activităţii din cadrul Clubului Sportiv SUIKO
▪ 2009-Prezent Președinte – Comisia Națională a Sportului Școlar și Universitar din cadrul FEDERATIEI ROMANE DE KARATE;
▪ 2008 – 2012 Membru în SENATUL Universităţii Naţionale de Educaţie fizică şi Sport Bucureşti;
▪ 2009 – 2013 Membru în BIROUL FEDERAL (COMITETUL DIRECTOR) al Federaţiei Române de Karate;
▪ 2013 – Coorganizator al Stagiului Internaţional de karate-do, condus de Hitoshi Kasuya 8 Dan – Chief Instructor – The World Shotokan Karate-Do Federation;
▪ 2010 – Organizare stagiu karate-do în directă colaborare cu Ambasada Japoniei;
▪ 2006 – 2007 Membru in comitetul de organizare al ,,SESIUNII INTERNATIONALE DE COMUNICARI STIINTIFICE’’ A.N.E.F.S. Bucureşti; Organizator al Campionatelor Naţionale de karate și a altor acțiuni în domeniul sportului din România: – Campionatul Național de Karate shito-ryu 5 editii (2007, 2008,2009,2010,2011); – Cupa Romaniei la Karate Modern shito-ryu 3 editii (2004, 2005, 2007); – Campionatul National Universitar de karate 11 editii (2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019);
▪ Formarea a peste 3000 de sportivi și 20 instructori naționali de karate; ▪ Participarea la zeci de stagii de pregătire cu Maeștri din țara și străinătate;
▪ Diplomă de EXCELENŢĂ acordată de Hitoshi Kasuya 8 Dan – Chief Instructor – The World Shotokan Karate-Do Federation
▪ Diplome de EXCELENŢĂ pentru contribuţia adusă la dezvoltarea activităţii de KARATE în România din partea: FEDERAŢIEI ROMÂNE DE KARATE, FEDERAȚIEI SPORTULUI ȘCOLAR ȘI UNIVERSITAR (MENCS), L.C.K.S.F., C.S. DINAMO BUCUREŞTI, C.S. DINAMO ZEN-DO CARACAL, C.S. KIDAVA PUCIOASA, FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE COMBAT.