UNEFS București susține fotbalul feminin prin proiectul „Increasing The Professional Level Of Coaches in Women’s Football”

fotbal feminin cvmedia
Scopul proiectului “INCREASING THE PROFESSIONAL LEVEL OF COACHES IN WOMEN’S FOOTBALL”  (ProCALL) este de a promova educația în și prin sport, cu accent special pe dezvoltarea competențelor. 
IMG_47933
Coaching-ulȋn fotbalul feminin continuă să fie dominat de antrenori de sex masculin (aproximativ 80% din antrenori  sunt bărbați). 
Proiectul ProCALL abordează, de asemenea, obiectivele Tratatului de la Lisabona, articolul 165 și prioritățile Comisiei Europene prevăzute în Comunicarea privind sportul. 

  • IMG_4732
IMG_4719
IMG_4743
IMG_4722
Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București (UNEFS) este una dintre cele mai vechi instituții înființate în Europa. UNEFS oferă anual programe de licență – masterat și doctorat, programe pentru aproximativ 1100 de studenți, în domeniile de educație fizică, sport și kinetoterapie. 

Gh. Grigore, Conf.Univ. Dr. UNEFS București: „Prin proiectul nostru dorim să creștem numărul de antrenoare calificate UEFA  în fotbalul feminin din țările participante, dar și să dezvoltăm abilitățile profesionale ale tuturor antrenorilor de sex masculin care lucrează în fotbalul feminin.”

  • IMG_5317
Din păcate, prejudecățile ce se conturează în jurul fotbalului feminin sunt numeroase și există atât în societatea românescă, dar și la nivel internațional. Vezi declarațiile specialiștilor. 

  • IMG_4771
IMG_5330
IMG_4679
IMG_5322
Statistica arată că în toată Europa, doar 65 de femei dețin o licență UEFA Pro, în timp ce 9387 de bărbați au această licență. 

www.cvmedia.ro te invită să urmărești un video reportaj exclusiv despre proiectul “INCREASING THE PROFESSIONAL LEVEL OF COACHES IN WOMEN’S FOOTBALL”  (ProCALL) .

                                                                                                                                                  Reportaj realizat de Lavinia Pavel

Susţine şi promovează ! Distribuie prietenilor !

 Ne interesează poveştile, întrebările şi opiniile voastre. Puteți să ne scrieți la adresa de e-mail : contact@cvmedia.ro.  Dacă vă place conceptul Complex Vision Media, vă invităm să vă abonați gratuit la canalul de YouTube, sau să urmăriți pagina de Facebook.